på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways
   
 
Opskrifter    Cupcakes    Blog    Galleri    Om sukkerhjerte    Kontakt 
 

 
Del opskriften på Google+

 

Guide til Macarons
Oprettet af Sukkerhjerte den 25-03-2014I denne guide har jeg valgt at lave macarons med citronfyld. Jeg har fundet en god opskrift der især er egnet hvis man er begynder.

Macaron dejen er lavet på almindelig marengs og ikke italiensk marengs, som i denne opskrift: sukkerhjerte.dk

Jeg kan råde til at man prøver lidt forskellige opskrifter og finder den der fungerer bedst for en selv.

Jeg har valgt at mine macarons her skulle være gule, eftersom de er fyldt med citroncreme, men det er jo kun fantasien der sætter grænser hvad farve og fyld angår.

Ingredienser:
25-30 hele macarons

Macarons:

170 gr. flormelis

110 gr. mandelmel

90 gr. æggehvide

2 spsk. sukker

frugtfarve


Citroncreme:

125 gr. hvid chokolade

fintrevet skal af 1 citron

saft fra ½ citron

1 spsk. honning

2 spsk. fløde


Sådan laves citroncremen:

Alle ingredienser blandes i en gryde og varmes langsomt op til det er smeltet sammen og er helt jævnt. Lad cremen stå og køle lidt af og fyld den derefter i en sprøjtepose. Posen lægges i køleskabet og cremen kan bruges når den er helt kold og tyknet, det tager ca. 3 timer... Klip hul på posen og fyld cremen direkte på macaronsne.


Sådan gør du:


Smut mandlerne og lad dem ligge og tørre et par timer. Hak dem groft og bland dem med flormelis.Blend mandler og flormelis og gerne af flere omgange. Sigt det og blend det igen til det er blevet til en helt fin mandelmel.Pisk æggehviderne luftige og stive. Tilsæt sukkeret og pisk videre til det er blevet en hård marengs.
Marengsen bliver ikke elastisk og "guf" agtig, for så meget sukker er det ikke i... Jeg pisker min marengs til den er så stiv at den sidder fast på piskeriset.Fold marengsen forsigtigt sammen med mandelmel og frugtfarve.

Pas på med ikke at røre for kraftigt i dejen, for så bliver den for flydende.Dejen har den rette konsistens når den er fast og flyder en lille bitte smule ud.

Fyld dejen i en sprøjtepose, med en rund/glat tyl og sprøjt macarons ud på en bageplade beklædt med bagepapir.Man kan sagtens tegne cirkler op, men det gør jeg ikke... Jeg laver mine på øjemål, derfor bliver de heller ikke nøjagtig lige store, men det synes jeg faktisk ikke gør noget.

De skal være fine og delikate, men man må altså gerne kunne se at de er hjemmelavet!Bank pladen i bordet et par gange, så de største lufthuller forsvinder og stil dem til at tørre en times tid.

Bag dem i 15-20 minutter ved 125 grader alt afhængig af hvor hårdt din ovn bager. Man skal lige holde øje med dem de sidste par minutter.Når kagerne er færdige og kommet ud af ovnen, så lad dem stå og køle af på pladen, det tager ca 10 minutter.Når de er kolde og lige til at skubbe af pladen, skal de "parres" efter størrelse og fyldes med creme.

Når macarons´ne er fyldt og lagt sammen, stilles de på køl i nogle timer og gerne til næste dag. Jo længere tid cremen får til at gøre macaronen blød, jo bedre bliver de.

Kunne du bruge denne guide? Måske denne guide til flødeboller også er noget for dig! Guiden finder du lige her: sukkerhjerte.dk

Noter:
Opskrifterne er fundet i bogen: Macarons, Cupcakes, Popcakes og andre søde kager af Mia Öhrn

Tags:
macarons, guide, citron, hjemmelavede macaronsAndre opskrifter:
 
  
  
 
 
 
på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways