på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways
   
 
Opskrifter    Cupcakes    Blog    Galleri    Om sukkerhjerte    Kontakt 
 

 
Del opskriften på Google+

 

Mette Blomsterberg Flødeboller
Oprettet af Sukkerhjerte den 25-03-2014I går gav jeg mig i kast med Mette Blomsterberg´s flødeboller. Jeg har lavet flødeboller en del gange tidligere, hvor jeg har brugt Summerbird´s opskrift, men jeg er ret sikker på at jeg er solgt til Blomsterberg´s udgave nu.

Der er ikke den helt store forskel, men jeg synes alligevel at de her var meget nemmere at arbejde med.

Jeg har fulgt opskriften slavisk, det eneste jeg har gjort anderledes, er at tilføje vanille til skummet, samt overtrukket dem med hvid chokolade i stedet for.Af portionen blev der 24 store flødeboller, jeg lavede halvdelen med hindbær og hvid chokolade og den anden halvdel som helt almindelige flødeboller med mørk chokolade...Ingredienser:
ca.24

Kransekagemasse:

150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan

Hindbærskum:

250 g sukker
75g vand
110 g glykosesirup
140 g past. æggehvider
15 g sukker
20 g frysetørrede hindbær
evt. kornene fra 1 vanillestang

Overtræk:

Jeg brugte i alt ca.300 gr. chokolade

Hakkede usaltede pistacienødder og frysetørrede hindbær til pynt.


Sådan gør du:
Sørg for at have alt udstyr samt ingredienser klar, inden du går i gang, så er det meget mere overskueligt undervejs.Bunde af kransekage:

Bland sukker og æggehvider i en lille skål og lad det stå og trække i en times tid, så sukkeret opløses i æggehviderne.

Ælt marcipan med sukker og æggehvide blandingen. Kom kransekagemassen op i en kraftig sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt bunde ud på ca.5cm. i dia.

Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.

Køl dem af i fryseren eller køleskabet.Flødebolleskum:

Kom vand, glukosesirup, 250 gr. sukker og vanille i en helt ren gryde. Kog massen op til det når en temperatur på præcis 117 grader. Jeg lader ikke min masse koge voldsomt, det står bare og småsimrer indtil det har den rette temperatur...

Når massen har en temperatur på ca.110 grader, piskes æggehviderne og 15 gr. sukker, så det er klar når sukkermassen er klar.

Mens maskinen kører på fuld speed, heldes den varme sukkermasse ned til de piskede hvider og sukker i røreskålen. Sukkermassen hældes ned i skålen i en lind stråle og nu skal flødebollemassen bare piske et sted mellem 7-10 minutter, til den er helt stiv.

Mens massen pisker, køles skålen af med isterninger eller et vådt og koldt viskestykke.

Laver man hindbærboller, knuses de frysetørrede hindbær lidt og derefter blandes i skummet.Når skummet er klar, fyldes det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Sprøjt toppe ud på alle bundende, straks efter skummet er fyldt i posen.

Lad flødebollerne stå og trække i minimum 1 time inden de overtrækkes med chokolade. Mine stod i ca.2 timer, og det skete der intet ved.Smelt/temperer chokoladen, dyp flødebollerne i chokoladen eller brug en ske til at overtrække dem, lad dem dryppe lidt af og placer dem på et skærebredt. Drys med pynt og stil dem på køl indtil de skal serveres. <3


Jeg har lavet en udførlig guide til fremstilling af de lækre flødeboller, med trin for trin forklaring og en masse billeder der viser hele processen. Guiden finder du lige her: sukkerhjerte.dk


Tags:
Mette Blomsterberg, flødeboller, frysetørrede Hindbær, kransekage, chokolade, hjemmelavede flødeboller, mette blomsterberg flødeboller, flødeboller mette blomsterbergAndre opskrifter:
 
  
  
 
 
 
på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways