på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways
   
 
Opskrifter    Cupcakes    Blog    Galleri    Om sukkerhjerte    Kontakt 
 

 
Del opskriften på Google+





 

Lime Tærte
Oprettet af Sukkerhjerte den 17-07-2012

Det er første gang jeg prøver at lave denne lime tærte, som jeg har fundet i Hummingbird kagebogen. Den smagte virkelig godt, lidt cheese cake agtig, men så alligevel ikke. Den var i hvert fald dejlig frisk i smagen, til forskel fra så mange andre kager. Det er ikke sidste gang jeg har lavet det, jeg pønser lidt på at lave en jule edition af den, så den må komme på listen over jule-bage-projekter :)

Ingredienser:
8 æggeblommer, en dåse kondeseret mælk fra nestlé (397 gr), saft og skal fra 5 lime frugter, 4 dl. piskefløde.

Dej:

En rulle Digestive kiks, 200 gr. usaltet smør.

Sådan gør du:
Knus alle kiksene og blænd dem med den smeltede smør. Mas kikse blandingen ned i et tærtefad, så det dækker bunden og op af siderne. Bag bunden i en forvarmet ovn på 170 gr i ca.25 minutter.

Skru ovnen ned på 150 grader.

Bland æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og skal. Pisk det forsigtigt med et piskeris, indtil det er godt jævnt. Når bunden er kølet lidt af, hældes blandingen op i og bages i ca.30 minutter ved 150 grader.

Når tærten tages ud af ovnen, må cremen gerne være lidt blød, men ikke føles flydende. Stil tærten i køleskabet i minimum 6 timer før servering og gerne natten over.

Pisk fløden og læg oven på tærten, pynt med lidt revet limeskal umiddelbart før servering. Velbekomme :)

Noter:
Opskriften er fundet i the hummingbird bakery kagebog

Tags:
lime, tærte, kondenseret mælk, flødeskum, cheesecake, bunde, creme, dessert, kiksebund, digestive



Andre opskrifter:
 
  
  
 
 
 
på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways