på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways
   
 
Opskrifter    Cupcakes    Blog    Galleri    Om sukkerhjerte    Kontakt 
 

 
Del opskriften på Google+





 

Kage Kugler
Oprettet af Sukkerhjerte den 04-08-2011

Jeg har forsøgt mig med en ny lille kage, nemlig kage kugler! Jeg har fundet inspiration i de meget populære Cake Pop´s og Cake Ball´s som også bliver mere og mere udbredt herhjemme. Dette er dog ikke en rigtig cake ball, da jeg har brugt almindelig mørk chokolade, så de derfor også ser mere konfekt agtige ud i forhold til de yndige originale cake ball´s. Selve kagen er af samme princip som den rigtige cake pop/ball, dog har jeg tilføjet en skvis rom for at give dem en lidt romkugle agtig smag, da det nu ikke er originale balls. Jeg synes de smager ret godt, jeg er sikker på at man kan lave dem i et hav af forskellige varianter, jeg skal helt sikkert eksperimentere mere med det, men indtil videre må det blive jyske kage kugler i stedet for amerikanske cake ball´s! :D

Ingredienser:
Kage:

125 gr. smør, 125 gr. sukker, 2 æg, 4 spsk. mælk, 4 spsk. usødet kakao, 125 gr. mel, 1 tsk. bagepulver.

Frosting:

100 gr. smør, 200 gr. flourmelis, 3 spsk usødet kakao, 1½ tsk. romessens eller 1½ spsk. rom.

+ mørk chokolade (ca.200 gr.)

Sådan gør du:
Rør smør og sukker luftig. Tilset resten af ingredienserne og rør rundt indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en lille bageform og bag den ca.25 minutter ved 180 grader, eller indtil den er fast på midten. Lad kagen afkøle helt!

Når kagen er helt kold, smuldres den i en stor skål. Skær gerne hjørnerne af så det ikke kommer hårde "klumper" ned til smuldrer-krummerne.

Pisk smør, sukker, rom og kakao til en luftig smørcreme. Ælt lidt af cremen sammen med krummerne lidt efter lidt. Dejen man laver er samme princip som en mørdej af smør og mel, her er det bare kagekrummer og smørcreme i stedet for. Det er ikke sikkert at alt smørcremen skal bruges, dejen skal bare akkurat lige kunne holde sammen og formes uden at falde fra hinanden.

Tril nu dejen til kugler, ca.25 stk. Stil dem i fryseren lidt, kage kuglerne skal ikke være frosne, men bare godt kølige.

Smelt chokoladen over vandbad, tag kuglerne ud af fryseren og lad dem stå et par minutter. Dyp herefter kuglerne i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir. Drys og pynt med fint krymmel.

Velbekomme :)

Tags:
chokolade, romkugler, cake pops, kugler, kage, konfekt, smørcreme



Andre opskrifter:
 
  
  
 
 
 
på sukkerhjerte.dk finder du opskrifter til den store bagedyst, her er alt fra macarons med chokolade fyld og hvid chokolade creme og bær til cupcakes med alt fra hindbær til smørcreme, her er inspiration fra Mette Blomsterberg og Claus Meyer og masser af giveaways